„Facebook nie zwrócił żadnych Stron” lub brakuje Strony

Zaktualizowano
Kopiuj dla LLM
Pokaż jako Markdown
Na tej stronie
  1. Facebook użył Twojego wcześniejszego wyboru
  2. Twój profil na Facebooku nie ma pełnej kontroli nad Stroną
  3. Strona nie została udostępniona aplikacji Mentbot App
  4. Logowanie przez Facebooka się nie zakończyło
  5. Na Instagramie
  6. Jeśli nadal nie działa

Mentbot widzi tylko Strony, które udostępni mu Facebook. Najczęściej Facebook użył Twojego wcześniejszego wyboru i pominął listę Stron: połącz ponownie i kliknij Edytuj ustawienia, żeby zaznaczyć Stronę.

Sekcja Strony, znacznik 1 na komunikacie Facebook nie zwrócił żadnych Stron dla tego konta, który wymienia trzy przyczyny nad przyciskiem Połącz Stronę na Facebooku
Tak wygląda sekcja Strony, gdy Facebook nie udostępnił żadnej Strony.

Facebook użył Twojego wcześniejszego wyboru

Jak to rozpoznać: Facebook zapytał Continue as …?, kliknąłeś Kontynuuj i nie zobaczyłeś listy Stron. Sekcja Strony może też podawać przy Stronie nie wybrano w oknie Facebooka.

  1. W sekcji Strony kliknij Dodaj lub usuń Strony (albo Połącz Stronę na Facebooku), a potem Przejdź do Facebooka.

    Okno Jeszcze jeden krok na Facebooku, znacznik 1 na przycisku Przejdź do Facebooka
    Mentbot przypomina o trzech wyborach, których trzeba dokonać na Facebooku.
  2. Kliknij Edytuj ustawienia, a nie Kontynuuj.

    Ekran Facebooka Continue as Bella Owner, znacznik 2 na przycisku Edytuj ustawienia obok niebieskiego przycisku Kontynuuj
    Odtworzony ekran Facebooka
  3. Wybierz Wyraź zgodę na wszystkie obecne i przyszłe Strony albo zaznacz brakującą Stronę razem ze wszystkimi już połączonymi Stronami.

    Ekran Facebooka z wyborem Stron, znacznik 3 na wybranej opcji Wyraź zgodę na wszystkie obecne i przyszłe Strony
    Odtworzony ekran Facebooka
  4. Zostaw włączone wszystkie uprawnienia, a potem kliknij Kontynuuj na każdym ekranie i na końcu Zapisz.

    Ekran Facebooka Review Mentbot App's access request, znacznik 4 na liście uprawnień i znacznik 4 na przycisku Zapisz
    Odtworzony ekran Facebooka

Pełną instrukcję ze zrzutami ekranu znajdziesz w artykule Połącz swoje Strony.

Twój profil na Facebooku nie ma pełnej kontroli nad Stroną

Jak to rozpoznać: Strony nie ma na liście Facebooka albo jest w Mentbocie z oznaczeniem Wymagany pełny dostęp do Strony. Mentbot odpowiada jako Strona, więc Facebook wpuszcza go tylko przez profil z pełną kontrolą. Sprawdź też, czy logujesz się na właściwy profil: na pierwszym ekranie Facebooka przełączysz go przyciskiem Log in to another account.

  1. Na Facebooku przełącz się na Stronę i otwórz Ustawienia → Page setup → Page access. Jeśli masz pełną kontrolę, w sekcji People with Facebook access obok Twojego nazwiska widać Page deletion i Permissions.

    Ustawienia Page access na Facebooku, znacznik 1 na wierszu Bella Owner z uprawnieniami Page deletion, Permissions, Content i innymi
    Odtworzony ekran Facebooka
  2. Jeśli Twojego nazwiska tam nie ma albo nie widać tych dwóch uprawnień, poproś kogoś z pełną kontrolą, żeby Ci ją nadał. Kroki dla tej osoby są poniżej.

  3. Gdy to zrobi, połącz ponownie: kroki są w sekcji Facebook użył Twojego wcześniejszego wyboru.

Dla administratora Strony: nadaj pełną kontrolę

Jeśli Strona należy do portfolio firmowego, zrób to w Meta Business Suite:

  1. Otwórz ustawienia Business Suite, przejdź do sekcji Strony i wybierz Stronę.

  2. Kliknij Assign people.

    Ustawienia Stron w Business Suite, znacznik 1 na Stronie Bella Fashion Shop i znacznik 2 na przycisku Assign people
    Odtworzony ekran Business Suite
  3. Wybierz osobę i włącz Full access.

  4. Kliknij Assign.

    Okno Add people and set permissions w Business Suite, znacznik 3 na włączonym przełączniku Full access i znacznik 4 na przycisku Assign
    Odtworzony ekran Business Suite

Jeśli Strona nie należy do portfolio firmowego, zrób to na Facebooku: przełącz się na Stronę, otwórz Ustawienia → Page setup → Page access, kliknij Add New obok People with Facebook access i nadaj tej osobie pełną kontrolę.

Strona nie została udostępniona aplikacji Mentbot App

Jak to rozpoznać: masz pełną kontrolę i zaznaczyłeś Stronę, ale nadal nie ma jej w Mentbocie albo sekcja Strony pokazuje coś w rodzaju Facebook wymienił 3 Strony i przekazał 2. Najczęściej zdarza się to przy Stronach należących do portfolio firmowego. Dodaj wtedy Stronę od strony Facebooka:

  1. Otwórz na Facebooku Integracje biznesowe (Business integrations) i kliknij View and edit przy Mentbot App.

    Lista Integracje biznesowe na Facebooku, znacznik 1 na View and edit przy Mentbot App
    Odtworzony ekran Facebooka
  2. Pod każdym uprawnieniem zaznacz brakującą Stronę. Jeśli jej nie widać, kliknij See all Pages.

  3. Kliknij Zapisz.

    Ustawienia Mentbot App w Integracjach biznesowych, znacznik 2 na liście Stron pod Manage comments on your Page, gdzie Gadget Hub Thailand jest odznaczona, i znacznik 3 na Zapisz
    Odtworzony ekran Facebooka
  4. Wróć do Mentbota i połącz ponownie: kroki są w sekcji Facebook użył Twojego wcześniejszego wyboru.

Logowanie przez Facebooka się nie zakończyło

Jak to rozpoznać: przycisk Przejdź do Facebooka zatrzymuje się na Przekierowywanie…, strona Facebooka jest pusta lub się nie wyświetla poprawnie albo wracasz do Mentbota, niczego nie wybierając.

  1. Na telefonie z Androidem logowanie może przejąć aplikacja Facebook. Jeśli się otworzyła, dokończ w niej albo połącz z komputera.
  2. Wyłącz dla facebook.com bloker reklam i rozszerzenia chroniące prywatność. Mogą psuć stronę logowania Facebooka.
  3. Kliknij ponownie Przejdź do Facebooka.

Jeśli sekcja Strony pokazuje Facebook nie zaakceptował logowania, Facebook odrzucił logowanie. Kliknij Otwórz ponownie wybór Stron na Facebooku i spróbuj jeszcze raz.

Na Instagramie

Mentbot łączy się z Instagramem przez Stronę na Facebooku, więc przy samym koncie na Instagramie pojawia się komunikat Facebook nie zwrócił żadnych Stron. Konto musi być kontem profesjonalnym połączonym ze Stroną, nad którą masz pełną kontrolę.

  1. Na Facebooku przełącz się na Stronę i otwórz Ustawienia → Linked accounts. W sekcji Instagram kliknij Connect account i zaloguj się na Instagram. Konto prywatne na Instagramie zostanie przełączone na profesjonalne.

    Ustawienia połączonego Instagrama na Facebooku z napisem No Instagram connected, znacznik 1 na przycisku Connect account
    Odtworzony ekran Facebooka
  2. Połącz ponownie w Mentbocie, klikając Edytuj ustawienia. Zaznacz Stronę, a gdy Facebook zapyta, które konta na Instagramie udostępnić, zaznacz konto na Instagramie.

Konto na Instagramie pojawi się w sekcji Strony w osobnym wierszu. Zobacz Połącz konto na Instagramie.

Jeśli nadal nie działa

Strona się pojawiła, a potem zniknęła

Połączenie, w którym Strona zostaje odznaczona, usuwa ją z Mentbota. Połącz ponownie z zaznaczoną Stroną. Jeśli nikt inny jej nie połączył, wróci bez swoich dawnych reguł.

Strona była, a teraz pokazuje „Dostęp cofnięty”

To inny problem: Facebook cofnął Mentbotowi dostęp. Zobacz Mentbot przestał odpowiadać.

Nic tu nie pasuje

Zapisz, na który profil Facebooka się logowałeś i co Facebook pokazywał na każdym kroku, i wyślij nam to przez Nadal masz problem? poniżej.

Czy to rozwiązało problem?

Nadal masz problem? Skorzystaj z czatu w panelu albo napisz na [email protected].