Mentbot przestał odpowiadać: „Dostęp cofnięty” lub kontrola bezpieczeństwa Facebooka
Na tej stronie
Facebook cofnął dostęp, przez który Mentbot odpowiada, więc Strona pokazuje Dostęp cofnięty, a Mentbot milknie. Przejdź kontrolę bezpieczeństwa na facebook.com, jeśli się pojawiła, a potem kliknij Połącz ponownie przy Stronie. Twoje reguły zostają.
Facebook poprosił o kontrolę bezpieczeństwa
Jak to rozpoznać: Strona pokazuje Dostęp cofnięty, a przy komentarzu w sekcji Komentarze widać komunikat Facebook nałożył kontrolę bezpieczeństwa na konto, które połączyło tę Stronę. Facebook zwykle prosi o nią po logowaniu, które uznał za nietypowe. Dopóki jej nie przejdziesz, ponowne połączenie się nie uda.
- Wejdź na facebook.com i zaloguj się na profil Facebooka, który połączył Stronę.
- Wykonaj wszystkie kroki, o które prosi Facebook, np. potwierdź tożsamość albo zmień hasło.
- W sekcji Strony kliknij Połącz ponownie przy Stronie i dokończ na Facebooku tak jak w następnej sekcji.
Facebook cofnął dostęp Mentbota
Jak to rozpoznać: Strona pokazuje Dostęp cofnięty, a w jej szczegółach widać Facebook cofnął dostęp Mentbota dnia z datą. Zwykle dzieje się tak po zmianie hasła do Facebooka, po wylogowaniu wszystkich sesji w Where you’re logged in albo gdy ktoś kliknie Remove przy Mentbot App w sekcji Integracje biznesowe (Business integrations).
Otwórz Strony i kliknij Połącz ponownie przy Stronie.

Strona zostaje na liście razem ze swoimi regułami, dopóki ktoś jej ponownie nie połączy. Na Facebooku kliknij Edytuj ustawienia.

Odtworzony ekran Facebooka Zostaw tę Stronę zaznaczoną, razem ze wszystkimi innymi Stronami, które już połączyłeś.

Odtworzony ekran Facebooka Zostaw włączone wszystkie uprawnienia, a potem kliknij Kontynuuj na każdym ekranie i na końcu Zapisz.

Odtworzony ekran Facebooka
Każdy, kto zarządza Stroną w Mentbocie, może ją ponownie połączyć. Reguły, ustawienia i historia komentarzy zostają, a przełącznik Automatyczne odpowiedzi zostaje w tym samym położeniu. Pełną instrukcję dla Facebooka znajdziesz w artykule Połącz swoje Strony.
Mentbotowi brakuje uprawnienia
Jak to rozpoznać: Strona pokazuje Brakujące uprawnienia, a w jej szczegółach widać, czego Mentbot potrzebuje. Ktoś wyłączył uprawnienie na ekranie zgód Facebooka albo później w sekcji Integracje biznesowe (Business integrations).
W sekcji Strony kliknij Połącz ponownie przy Stronie.

Ponowne połączenie daje Facebookowi kolejną okazję, by poprosić o wszystkie uprawnienia. Na Facebooku kliknij Edytuj ustawienia i zostaw Stronę zaznaczoną.
Na ekranie Review Mentbot App’s access request zostaw włączone wszystkie uprawnienia i kliknij Zapisz.
Jeśli Brakujące uprawnienia wrócą, otwórz Integracje biznesowe (Business integrations), kliknij View and edit przy Mentbot App, zaznacz Stronę pod każdym uprawnieniem i kliknij Zapisz. Potem jeszcze raz kliknij Połącz ponownie.

Odtworzony ekran Facebooka
Facebook nie przesyła komentarzy ze Strony
Jak to rozpoznać: Strona pokazuje Nie odbiera komentarzy. Mentbot może odpowiadać tylko na komentarze, które przesyła mu Facebook, a Facebook przestał przesyłać komentarze z tej Strony. Mentbot sam ponawia próbę przy każdym otwarciu sekcji Strony, nie częściej niż co 10 minut, więc oznaczenie może zniknąć samo.
W sekcji Strony kliknij Połącz ponownie przy Stronie.

Mentbot sam ponawia próby, więc oznaczenie może zniknąć samo. Dokończ na Facebooku z zaznaczoną Stroną i wszystkimi uprawnieniami włączonymi.
Jeśli Strona pokaże potem Wymagany pełny dostęp do Strony, Twój profil na Facebooku nie ma nad nią pełnej kontroli. Musi Ci ją nadać administrator Strony: zobacz pełna kontrola.

To może naprawić tylko administrator Strony.
Na Instagramie
Konto na Instagramie dostaje dostęp przez Stronę na Facebooku, z którą jest połączone, więc pokazuje te same oznaczenia i działają te same rozwiązania. Ponowne połączenie Strony łączy ponownie także jej konto na Instagramie. Jeśli Brakujące uprawnienia widać tylko przy koncie na Instagramie, zaznacz je podczas ponownego łączenia na ekranie Instagrama w oknie Facebooka i zostaw jego uprawnienia włączone.
Jeśli nadal nie działa
Jak odpowiedzieć na komentarze, które Mentbot pominął?
Gdy Strona będzie znowu połączona, odpowiedz na nie funkcją Odpowiedź zbiorcza. Wysyłka liczy się do Twojego dziennego limitu, a Facebook pozwala wysyłać odpowiedzi prywatne tylko na komentarze młodsze niż 7 dni. Zobacz Nadrób zaległości funkcją Odpowiedź zbiorcza.
Łączę ponownie, ale oznaczenie wraca
Sprawdź, na który profil Facebooka się logujesz. Musi mieć pełną kontrolę nad Stroną i nie może na nim czekać żadna kontrola bezpieczeństwa na facebook.com. Zobacz pełna kontrola i kontrola bezpieczeństwa.
Nadal masz problem? Skorzystaj z czatu w panelu albo napisz na [email protected].